Op Kerkibo kun je op verschillende manieren actief zijn als vrijwilliger. Allemaal even waardevol; we vullen elkaar aan!

  1. als beheerder
  2. als klusser
  3. als hulp bij kinderactiviteiten
  4. als medewerker Natuur- en Milieu-educatie

De beheer-vrijwilliger is toezichthouder en aanspreekpunt op de kinderboerderij. Taken: openen en sluiten van de kinderboerderij, dieren voeren, toezicht houden op de dierenweide en de naastgelegen speeltuin, bezoekers van dienst zijn en wijzen op geldende gedragsregels. Het dienstrooster wordt in overleg vastgesteld, maar het gaat uitsluitend om de zaterdag- of zondagmiddag (bv 1 of 2 maal per maand). Op werkdagen hebben we vaste beheerders vanuit de Diamant-groep.

  

De klus-vrijwilliger werkt incidenteel. Bij voorkeur komt de klusser uit de wijk. Allerlei vakmanschappen die te maken hebben met bouw/verbouw (zoals bv electra) komen zo nu en dan van pas. Ook zijn er klussen op het gebied van webbeheer en social media ten behoeve van Kerkibo.

 

De activiteiten-vrijwilliger helpt met het organiseren van kinderactiviteiten op Kerkibo en/of met het begeleiden hiervan op de dag zelf. Het is soms mogelijk dat stagiaires van een bepaalde instelling dit werk doen. In dat geval werkt u met hen samen en is er mede ondersteuning vanuit die organisatie.

 

De educatie-medewerker helpt met het ontwikkelen en uitzetten van educatief materiaal en/of helpt bij het gebruik hiervan op de kinderboerderij, dat wil zeggen: het op afspraak rondleiden of begeleiden van kindergroepen op de boerderij en in de tuin.

 

We hebben een vrijwilligers appgroep en op gezette tijden vrijwilligersoverleg, samen met de medewerkers van de Diamant-groep. Elke vrijwilliger bij ons dient in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten van een aanvraag hiervoor (bij de gemeente) worden vergoed door Kerkibo.

 

Heeft u interesse vrijwilligerswerk bij ons te doen? Kom dan gerust eens langs op Kerkibo en vraag naar Elske. U kunt haar ook mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Bezoekadres Kerkibo

Bisschop Bekkerslaan 202a, Tilburg; ingang onder Drömof-flat.

Het speelpark is ook bereikbaar via bs De Stappen (Pastoriestraat 1) en de Norbertijnerpoort (Goirkestraat).

 

Openingstijden

Maandag gesloten

Dinsdag t/m Vrijdag: 10:00 tot 17:00

Zaterdag en Zondag: 13:00 tot 17:00

 

Voedertijden

Werkdagen 10:30 uur

Weekend 13:30 uur

Kinderen mogen desgevraagd de beheerder een handje helpen.

 

Coördinator

Elske Geerts Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Volgende activiteit

Geen weer te geven evenementen